Duurzaam presteren

Elke organisatie wordt gemaakt door haar mensen. Duurzaam inzetbare en tevreden medewerkers vormen het kloppend hart van ieder bedrijf. Maar de waan van de dag en de deadline van de maand maken duurzaam HR beleid ontwikkelen en succesvol implementeren lastig. Toch is het cruciaal om af en toe uit te zoomen. Het grotere plaatje te zien. En dan: focus aanbrengen. 

Duurzaam presteren en goed werkgeverschap

Wat betekent goed werkgeverschap voor u? Waar staan we als bedrijf en wat zijn de echte issues bij de medewerkers? Sluit de de focus van de organisatie aan bij de hoger gelegen doelen en waarden van de medewerkers? Een mismatch leidt tot verzuim, uitval en mindere prestaties.

Duurzaam presteren begint bij EBC Nederland daarom altijd met het analyseren en het (helpen) in lijn brengen van de organisatiedoelen met de persoonlijke en professionele doelen van de mensen die nu de organisatie vormen. 

Na de analyse volgt een plan van aanpak om te komen tot een flexibele, wendbare organisatie met duurzaam inzetbare en tevreden medewerkers. Onderdeel daarvan kan een Financieel inzicht gesprek zijn. Maar ook bijvoorbeeld een workshop pensioen en financiële planning voor medewerkers. Dit is maatwerk. En dat is wat u bij EBC Nederland altijd krijgt.