Financieel Fit & Vitaal

“EBC Nederland Nederland Financieel Fit & Vitaal heeft me enorm geholpen keuzes te maken, zowel in mijn werk als voor mijn persoonlijke groei.”

De financiële factor is een vaak onderbelichte kant van duurzame inzetbaarheid. Wendbaar, weerbaar en zelfverzekerd zijn vereist helder inzicht in veranderingen rond werken, anders werken, minder werken of (gedwongen of vrijwillig) stoppen met werken.

Dan pas kunnen medewerkers bewuste keuzes maken, krijgen ze financiële rust of weten ze dat ze in beweging moeten komen. En in welke richting. Kortom: financieel inzicht is cruciaal voor een succesvol duurzaam inzetbaarheidsbeleid. Het zorgt ervoor dat medewerkers eerder in beweging komen en duurzaam presteren

Financieel fit en vitaal als speerpunt in HR beleid

Het Financieel Fit & Vitaal programma is een krachtig en praktisch instrument waarmee organisaties medewerkers in staat stellen een plan te maken rond hun werk en inkomen. Medewerkers leren niet alleen hoe ze er nu voor staan maar ze gaan ook aan de slag met een aantal work-life scenario’s (minder/meer werken, anders werken, eerder stoppen werken, parttime met pensioen en pensioneren).

Financieel Fit en Vitaal diensten

EBC Nederland heeft een compleet pakket aan dienstverlening ontwikkeld dat niet alleen de logistiek dekt (online aanmeldpagina, plannen van afspraken, gegevens verzamelen), maar ook voorziet in managementinformatie, voortgangsrapportages en een online evaluatiemodel. Het Persoonlijk Jaarverslag vormt hierbij het dashboard voor medewerker en adviseur.

Met een slimme mix van online tools en financiële planning- en adviesgesprekken helpen we medewerkers grip krijgen op hun financiën. Ze leren hoe ze geld dienend maken aan hoe ze hun werk en leven het liefst inrichten. Dat geeft financiële rust, leidt tot een betere balans tussen werk en privé, meer werkplezier en minder verzuim. 

Duidelijk, zeker doen. Zeer tevreden en het gesprek als zeer fijn ervaren. Het geeft je geruststelling en maakt de keus verantwoord.

Marianne van Tricht-Rejack

Download de gratis white paper

Meer weten over de rol van financieel inzicht bij Duurzame Inzetbaarheid of bijvoorbeeld het inkrimpen van uw personeelsbestand? In de white paper ‘duurzame en inzetbare medewerkers’ behandelen we een vaak onderbelichte kant van duurzame inzetbaarheid: het financiële aspect. Wendbaar, weerbaar en mobiel zijn vereist helder inzicht in veranderingen rond werken, anders werken, minder werken of stoppen met werken. Dan pas kunnen uw medewerkers bewuste keuzes maken, krijgen ze financiële rust of weten ze dat ze in beweging moeten komen. En in welke richting. 

Download nu de white paper duurzaam inzetbare en tevreden medewerkers