Let op! Controleer de Whk beschikking 2021

Rond 1 december ligt de Whk beschikking in de bus. Het is verstandig de beschikking goed te controleren. Geen werkgever wil tenslotte te veel premie betalen, maar waar moet u op letten? Wij geven u tips. 

Whk beschikking: wat is het ook alweer?

Heeft u in het verleden instromers gehad in de Ziektewet en/of de WGA? Dan wordt een deel van deze financieringslast via de Belastingdienst met u verrekend. Deze verrekening wordt bevestigd in de Beschikking Loonheffingen Gedifferentieerd premiepercentage Werkhervattingskas.

Betaalt u niet te veel?

De controle van de Whk beschikking is en blijft lastige materie. In de praktijk doen werkgevers hier vaak te weinig mee. De Whk beschikking is lang niet altijd juist en kan allerlei fouten bevatten. De omvang van deze fouten en de financiële schade kan groot zijn. Een paar voorbeelden van fouten die wij bij analyses van de Whk-beschikkingen tegenkomen zijn:

  • Werknemers die niet ziek zijn geweest of zelfs niet in dienst waren worden in rekening gebracht;
  • Uitkeringen worden in rekening gebracht terwijl er een uitsluitingsgrond van toepassing was (bijv. No risk);
  • Er wordt een foutieve loonsom gebruikt;
  • Bij de premiebepaling is geen rekening gehouden met het eigenrisicodragerschap.

Weet waar u op moet letten

Wij willen u meer inzicht geven in de Whk en waarom het voor uw organisatie belangrijk is om de beschikking goed te controleren. Daarom hebben wij voor u een whitepaper ontwikkeld. In dit whitepaper zoomen wij in op hoe de premieberekening tot stand komt en geven wij tips waar u op moet letten bij de controle van de Whk beschikking. 

Inzicht krijgen in de Whk

Controleer en mogelijk bespaart u kosten 

De controle van de beschikking kan u een flinke besparing opleveren maar u heeft maar zes weken de tijd om bezwaar in te dienen. Ligt de beschikking Whk bij u in de bus?  Laat dit controleren door uw adviseur en vraag advies of het zinvol is om de beschikking verder te onderzoeken.

Hulp nodig? Wij helpen u graag

Komt u er met uw adviseur niet uit en wilt u de beschikking door onze experts laten controleren? Heeft u vragen over de Whk beschikking of dit whitepaper? Neem dan contact op met één van onze consultants via telefoonnummer 010 241 12 20. Zij staan u graag te woord.